RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ordfører i den rumenske byen Brad.
Ordfører i den rumenske byen Brad. (YouTube)

Ordfører avslutter sultestreik

Sist oppdatert:
Florin Cazacu holdt ut i seks dager før myndighetene ga etter.

NA24 skrev i forrige uke om den rumenske ordføreren Florin Cazacu som gikk til sultestreik, fordi innbyggerne i byen hans ble fratatt midler til oppvarming fra lutfattige myndigheter. Temperaturen kan komme helt ned i 30 minusgrader om vinteren i byen Brad.

- Folk fryser. Derfor startet jeg denne protesten. Jeg avla en ed om å gjøre alt i min makt for innbyggerne, og bruke all min kompetanse. Jeg kommer til å sultestreike så lenge det trengs, og kun stoppe hvis myndighetene gir oss de nødvendige midlene, sa ordfører i byen til nyhetsbyrået Reuters den gang.

Nå har myndighetene snudd - vel å merke for en periode. Det trengs 5,5 millioner kroner for å holde oppvarmingen ved like hele vintersesongen. Myndighetene har spyttet inn 1,8 millioner. Det vil være tilstrekkelig for 15-20 dager med varme til byen. Cazacu har derfor bestemt seg for å avbryte sultestreiken, etter å ha holdt det gående i seks dager.

- Sultestreiken var en ekstrem løsning, en ordførers skrik etter hjelp til lokalsamfunnet, sier ordføreren til Reuters i dag.

Romania er for øvrig EUs nest fattigste land. Nå vil tiden vise om Florin Cazacu ser seg nødt til å sultestreike i jula også.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere