RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over og ut for Pentium

En av verdens sterkeste merkenavn er nå historie. Det vil ikke lenger komme flere Pentium-produkter.

Det er 12 år siden Intel for første gang introduserte Pentium-navnet da Pentium-prosessoren ble lansert 22. mars 1993.

Mange utgaver
Pentium var den første prosessoren fra Intel som ikke hadde en tallkombinasjon som navn, og har hengt med oss siden i en lang rekke varianter. Dette inkluderer Pentium MMX, Pentium Pro, Pentium II, Pentium III, Pentium 4 og Pentium D.

Med lanseringen av sin siste prosessor, Core 2 Duo, legger prosessorgiganten Pentium-navnet fra seg, og markerer dermed inngangen til en ny epoke.

Overgangen begynte så smått allerede tidligere i vår da selskapet droppet «Intel Inside»-slagordet og byttet det ut med «Leap Ahead».

God mottakelse
Den nye prosessoren har fått glimrende mottakelse av kritikerne og vil bli tilgjengelig for norske forbrukere i midten av august.

- Som en motorsykkel, yter Core 2 Duo-brikken bedre med mindre bensin, sier Intels Korea-sjef Lee Hee-sung ifølge The Korea Times.

Den nye prosessoren skal yte 20-40 prosent bedre med like høyt strømforbruk som dagens Pentium D-prosessorer.

- Fra et historisk perspektiv er det nå 25 år siden pc-en ble født i sommer. For oss føles dette som en komplett relansering eller gjenfødsel av mikroprosessoren, sier Intels Asia-sjef John Antone.

Flere kjerner er fremtiden
I likhet med de siste produktene i Pentium-serien har nye Core 2 Duo to kjerner, som gjør at prosessoren kan utføre to oppgaver samtidig. Mens en tidligere fokuserte mye på frekvensen på én enkelt kjerne, vil en i fremtiden fokusere stadig mer på flere kjerner slik at du i større grad kan gjøre flere ting på en gang.

Allerede på slutten av året kommer Intel med en oppdatering av Core 2 Duo som vil ha fire kjerner. En sniktitt på denne kan vi trolig gi allerede i helga.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere