RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På randen av konkurs

Sist oppdatert:
Bildelfabrikken i Farsund med 240 ansatte står på kanten av stupet.

Hjørnesteinsbedriften Casting Technologies Farsund (CTF) med 240 ansatte kan ikke betale regningene og står i akutt fare for å gå konkurs.

NA24 – din næringslivsavis

- Vi er kommet i en situasjon hvor vi er insolvente, og vi klarer ikke å betale regningene våre. På grunn av dette har Elkem stanset leveransen av aluminium til fabrikken, bekrefter fabrikksjef Roger Cockroft til Farsunds Avis.

Havariet i bilsalget verden over slår nå direkte inn for bedriften i Vest-Agder. Bedriften permitterte 45 ansatte før jul, og da kom også advarslene fra fabrikkledelsen om at situasjonen kunne bli enda verre.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

CTF leverer bildeler blant annet til prestisjemerkene Porsche og BMW og Cockroft drar neste uke til Tyskland for å møte de to bilprodusentene.

- Førstkommende onsdag skal jeg ha møter med BMW og Porsche. Jeg har et lite håp om at de kan være villige til å hjelpe oss gjennom likviditetskrisen, sier Cockroft, men innser at pengeproblemene til bedriften gjør at selskapet nå står nærmere kanten av stupet.

- Vi snakker i realiteten om dager før det er full stopp før det er full stopp i all produksjon, medgir Cockroft overfor Farsunds Avis.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere