RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pareto på topp

Meglerhuset Pareto topper meglerstatistikken i desember.
Sist oppdatert:

NA24 - din næringslivsavis


Meglerhuset Pareto Securities topper meglerstatistikken for desember på Oslo Børs med en omsetning på 16,8 milliarder kroner. Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge (bildet) kan være fornøyd med å trone i toppen i desember for første gang i 2008.

Det utgjorde 8,84 prosent av hele volumet i julemåneden med knappe 42.000 transaksjoner. Det gir et snitt på rundt 400.000 kroner per transaksjon hos Pareto.

Les også: Juletips fikk rundjuling

Bjerkes soldater
Bankkjempen DnB Nors eget meglerhus DnB Nor Markets kryper opp på listen i årets siste måned og tar andreplassen. 15,4 milliarder i omsetning med hele 212.000 transaksjoner. Det gir et snitt per handel på knappe 73.000 kroner.

Den største overraskelsen er meglerhuset Nordea Markets som kryper opp på en bronseplass i desember med en omsetning på 15,4 milliarder kroner.

Nordnet Bank har tronet høyt på listen siden finanskrisen gjorde sitt inntog med investorer som handler på daglig basis. Knappe 15 milliarder kroner ble det i desember med litt over 300.000 handler. Det gir et snitt på knappe 50.000 kroner per transaksjon. Det er en åttendedel mindre enn hva Pareto selger til sine kunder.

Ned på listen
SEB som normalt troner øverst på denne listen havner på femteplass med en omsetning 12,8 milliarder kroner.

Hele 205.000 transaksjoner fra det svenskeeide meglerhuset. Det brunstige Arctic Securities krabber seg inn på topp ti med 6,3 milliarder i omsetning fordelt på 50.000 transaksjoner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere