NA24.no

Pepperspray mot WTO-demonstranter

Sist oppdatert:
Opprørspolitiet tok i bruk pepperspray mot demonstranter i Hongkong tirsdag formiddag.

De rundt 2000 demonstrantene ble stoppet en kilometer fra kongressenteret der WTO-toppmøtet holdes, melder Reuters.

Politiet omringet flere demonstranter ved havnebassenget. Rundt 70 av demonstrantene – de fleste av dem fra Sør-Korea - hoppet i sjøen med redningsvester på. Ved 13-tiden melder Retuers at ni personer er skadet i demonstrasjonene.

- WTO dreper oss, ropte demonstrantene mens de hyttet med nevene fra vannet.

Ifølge TV 2-reportert Øyvind Brigg representerer demonstrantene bønder fra Sør-Korea og Brasil, globaliseringsmotstandere og miljøaktivister.

- Parolene spenner fra EUs subsidiepolitikk til Greenpeace-aktivister som protesterer mot dumping av elektronisk avfall i Kina, sier Brigg.

Det er ikke ventet store framskritt i forhandlingene om verdenshandelen under toppmøtet. Både ledelsen i WTO, EU og flere større land har avskrevet muligheten for å få til en ny avtale. Men at 149 ledere møtes, gir i seg selv muligheter, mener den norske utenriksministeren Jonas Gahr Støre, som leder den norske delegasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere