Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
(Scanpix)

New York Times vil ta betalt

Annonsebilag

Slik sparer du penger på regnskapsføringen

Oddsen med annonselenker

André (18) fikk England-sjokk: - Jeg klarte ikke mer

«Verdens beste avis» planlegger betaling for nettutgaven.

New York Times melder onsdag at avisen planlegger å ta betalt fra aktive lesere av nettutgaven.

Planen er at brukere får tilgang til et visst antall artikler hver måned før de må betale en fast pris for ubegrenset tilgang. Abonnenter på papirutgaven får imidlertid full tilgang.

Planen er å innføre dette i januar neste år, og avisen har tenkt å utvikle sitt eget betalingssystem i stedet for å bruke noe av det som finnes på markedet nå.

Flere andre aviser vurderer for tiden lignende skritt, etter at annonsemarkedet ble kraftig svekket under den økonomiske nedturen de siste par årene. Spesielt har det vært fokus på aviser tilhørende Rupert Murdochs News Corp. Murdoch mener annonser ikke er nok til å finansiere nettavisene og vil innføre ulike betalingsløsninger for innholdet.

Mange følger nok ekstra nøye med på hva New York Times gjør. Dette er en tungvekter i bransjen og av mange regnet som den aller beste allmennavisen. Nettutgaven har mer enn 17 millioner lesere i måneden og er USAs største nettavis.

Mange aviser har forsøkt ulike betalingsløsninger, men de fleste har gitt opp. New York Times har også gjort et par forsøk tidligere, uten hell. Fra 2005 til 2007 var deler av innholdet lagt inn i en betalingstjeneste som kostet 49,95 dollar i året. Avisen fikk 210.000 abonnenter på denne tjenesten, men kuttet den ut fordi man da mente det var mer penger i å øke trafikken og dermed annonseinntektene.

Mest vellykket har betalingsløsninger til nå vært for finansaviser. Både Financial Times og Wall Street Journal har nettsteder som kombinerer en del åpent stoff med betaling.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus