RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)

Overraskende svakt fra DN

Sjøfarten sliter med høye kostnader.

Dagens Næringslivs-eier NHST leverer overraskende svake resultater i tredje kvartal. Dette er normalt et svakt kvartal for mediehuset, men årets tremånedersperiode var klart svakere enn i fjor. En økning i kostnadene så langt i år på hele 8 prosent, er hovedårsaken til dette.

- Omsetningsveksten i kvartalet var lavere enn ventet, hovedsakelig grunnet et svakere annonsemarked. Opplagsveksten for alle konsernets publikasjoner fortsatte. Konsernet lanserte i kvartalet en rekke nye og oppdaterte digitale produkter inkludert en fullstendig iPad-utgave av Dagens Næringsliv, TradeWinds globale jobbportal, en ny onlineversjon av Intrafish og videreutvikling av MyNewsdesk.com, skriver NHST i en kvartalsmeleding.

NHST fikk et resultat før skatt på 6,5 millioner kroner av en omsetning på 267 millioner kroner i tredje kvartal. I samme kvartal i fjor var resultat før skatt på 2,6 millioner kroner av en omsetning på 261 millioner kroner.

- Den økte makroøkonomiske usikkerheten globalt – med tilhørende svinginger i annonsemarkedet - vil fortsette å påvirke konsernet de kommende måneder. I tillegg kommer fortsatt usikkerhet om strukturelle forhold i medieindustrien på lengre sikt, skriver NHST i en melding.

Dagens Næringsliv-delen nesten halverte resulatet i tredje kvartal til 3,4 millioner kroner, og det var særlig nett-delen som dro ned. Der tapte Dagens Næringsliv to milliioner kroner i kvartalet. Ellers er forretningsområdene Digital and Nordic og Smartcom svake for mediekonsernet, med tap på henholdsvis 4 og 2,2 millioner kroner i kvartalet. Også ny energibladet Recharge tapte 4 millioner kroner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere