RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Schibsted-eier selger

Sist oppdatert:
Blommenholm Industrier selger seg ned i Schibsted.

Blommenholm Industrier AS har i dag solgt 970.000 aksjer i Schibsted ASA. Salgskursen var 153 kroner per aksje. Selgers beholdning av Schibsted-aksjer etter salget er 28.188.589 aksjer.

Blommenholm Industrier er Schibsteds største aksjonær.

Blommenholm Industrier eide 26,1 prosent av aksjene i Schibsted inntil den offentlige emisjon som fant sted i Schibsted i fjor sommer. Styret vurderte da emisjonskursen som så lav, at selskapet tegnet mer enn sin forholdsmessige andel. Det førte til en økning i eierandelen til 27,0 prosent.

Dagens salg innebærer en reduksjon av eierandelen fra 27,0 prosent tilbake til 26,1 prosent, noe som er det opprinnelige nivå. Det skriver selskapet i en melding.

Begrunnelsen for salget er at styret i Blommenholm Industrier ønsket en bedre balanse i selskapets investeringsportefølje etter en periode med store utbetalinger til aksjonærene som ledd i skiftet etter Tinius Nagell-Erichsen og som følge av deltakelsen i den offentlige emisjon i Schibsted i fjor, heter det i meldingen.

Blommenholm Industriers målsetning om å være en langsiktig eier av mer enn 25 prosent av aksjene i Schibsted ligger fast, heter det i meldingen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere