Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(Tumblr)

Skremmende trend på sosiale medier

Reisetips med annonselenker

En guide til vakre Thailand

Oddsen med annonselenker

Teddy Sheringham snur skuta

Mobbesiden «Hey Girl, Did you know» tar av.

(SIDE2): Det startet for alvor i fjor sommer, trenden der jenter legger ut bilder av seg selv der de mobber andre jenter for klesstil, kropp eller meninger.

Trend
Under meme «Hey Girl, Did you know» var det en tenåringsjente som i fjor la ut bilde av seg selv med tittelen: Hei, jenter, visste dere at puppene skal være på innsiden av skjorta?

Bildet tok raskt av i sosiale medier, og ble delt og diskutert i en rekke fora. Den unge jenta er en del av en økende trend hvor en hel del tenåringer, både gutter og jenter, legger ut bilder med titler hvor målet er å skjemme ut andre ungdommer.

Mobbing på internett har eksistert siden nettet dukket opp, men dette fenomenet dreier seg om å skamliggjøre andre jenter. På engelsk har trenden fått navnet «slut-shaming», skriver den britiske avisen Daily Mail.

Rett før jul kom eksempelet på hvor langt et slikt utspill kan gå. I Göteborg ble 27 ungdommer arrestert i opptøyer da en 17-åring la ut mer enn 200 bilder av langt yngre jenter - og kalte dem ludder. Hundrevis av ungdommer var ute etter å hevne seg på en jente som angivelig hadde spredt sexrykter om andre i sosiale medier.

Mange liker
På Facebook ble det i kjølvannet av kle på deg-bildet opprettet en fanside, den har i skrivende stund drøye 37.000 fans. Her postes alt fra bilder av søte kattunger og bilder fra TV-serier, til bildeposter som krast påpeker det som oppfattes som mangler hos sine jevnaldrende.

En jente har lagt ut bilde av seg selv der hun skriver; Hei, jenter, åpne bøker og ikke beina.

Les også:

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus