RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sundal Collier casher inn 20 mill på TV2-salget ifølge VG.
Sundal Collier casher inn 20 mill på TV2-salget ifølge VG. Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Tjente millioner på TV2-salg

Meglerhuset ABG Sundal Collier casher inn 20 millioner på TV2-salget.

Ifølge det VG kjenner til tjener meglerhuset ABG Sundal Collier fett på salget av TV 2. Meglerhuset drar inn honorarer i størrelsesorden 20-30 millioner kroner på salget av A-pressens aksjer til Egmont etter å ha fungert som A-pressens rådgivere i salgsprosessen.

ABG Sundal Collier ledes av sønnen til tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, Knut Brundtland. Brundtland er ifølge VG nær venn med statsminister Jens Stoltenberg og var i sin tid forlover til Jonas Gahr Støre.

At Brundtland kjenner A-pressen burde det ikke være noen tvil om. Han fungerte som styreleder i selskapet for en tid tilbake før. Brundtland trakk seg imidlertid fra styret da han ble sjef i ABG Sundal Collier.

- Jeg kjenner A-pressen godt og det var naturlig at jeg tok jobben da de ønsket at vårt selskap skulle hjelpe dem med salget, sier Brundtland til VG.

I går ble det klart at det danske mediekonsernet kjøpte de resterende 50 prosentene av aksjene i tv-kanalen for 2,1 milliarder kroner og dermed gikk fra å være deleier til å bli heleier.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere