RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(skjermdump, TV 2)

TV 2 fikk meglersmekk

Brøt Vær Varsom Plakaten på tre punkter i omtale av megler.

TV 2 var klagd inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) av Bergens Eiendomsmegling.

Kanalen hadde i et nyhetsinnslag på tv og i en artikkel på TV 2s nettsider fortalt om kjøperen av en leiegård i Bergen som risikerte å gå konkurs på grunn av «tabber fra eiendomsmegleren».

I tv-innslag og nettartikkel navngis meglerselskapet, som inngår i Aktiv Eiendomsmegling. Via advokat påklaget at selskapet at TV 2 hadde grepet saken «grunnleggende feil» an.

De mente blant annet av TV 2 hadde handlet mot bedre vitende ved ikke å ta hensyn til foreliggende dokumentasjon. Redaksjonen ble også klandret for ikke å ha gjort undersøkelser som klageren oppfordret til, og for at uriktige opplysninger ble gjengitt i konstaterende form. I tillegg reagerte klageren på at det feilaktig ble skapt et inntrykk av at selskapet ikke har villet benytte sin rett til samtidig imøtegåelse.

PFU konkluderte med at TV 2 har brutt Vær Varsom Plakaten på tre punkter, punkt 3.2, 4.4 og 4.14. TV 2 får kritikk for at de ikke har gransket opplysningene kilden har kommet med godt nok, at de ikke ga samtidig tilsvar og at de har gått for langt i tittel- og ingressbruk.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere