RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rett opp på Wall Street

Sist oppdatert:
Investorene har fordøyd planene til Lehman. Børsene åpner opp.

De amerikanske børsene åpner onsdag opp.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere på dagen vendte futures-indeksene snuten raskt nedover etter at finanskonsernet Lehman Brothers la frem svakere enn ventet tall for tredje kvartal. I tillegg har selskapet barbert utbyttet for inneværende år. Rett etter børsåpning ser det imidlertid ut til at investorene har fordøyd litt mer av planene.

USAs fjerde største investeringsbank fikk i tredje kvartal et nettoresultat på minus 3,9 milliarder eller minus 5,92 dollar per aksje. Det tilsvarer nærmere 22,3 milliarder kroner.

Konsernet har også redusert årets utbyttebetaling til 5 cents fra 68 cents.

På en telefonkonferanse etter at rapporten ble lagt frem sa konsernet at de er i fremskredne samtaler med en rekke potensielle partnere om å selge en majoritetsandel i investeringsbankenheten. Nyheten førte til at Lehman-aksjen stiger på Wall Street. I går falt Lehman-aksjen 45 prosent etter at det ble kjent at oppkjøpssamtalene med Korea Development Bank havarerte.

Selskapet avslørte også at de er åpne for å søke alle strategiske alternativer og holder dermed døren åpen for at en eventuell kjøper kan overta hele selskapet, melder CNBC.

- Lehmans rapport forteller om fortsatt bekymring om tilgjengeligheten på kreditt og tilstanden til alle som er involvert i subprime og relaterte eiendeler. Det er klart at Lehman er i den modus at de behøver å reise kapital for å støtte de instrumentene de har i sine regnskaper, sier Peter Jankovskis iOakbrook Investments LLC til nyhetsbyrået Bloomberg.

Stemningen blir også løftet etter positive nyheter rundt FedEx og Texas Instruments.

Indekser klokken 15.40:
S&P 500: + 0,26%
Nasdaq Composite: + 0,64%
Dow Jones Industrial: + 0,57%

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere