RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rettslig motgang for Stolt-Nielsen

Et nytt forsøk på å avverge prissamarbeidssaken som amerikanske myndigheter forbereder, har slått feil for Stolt-Nielsen.

HOUSTON (NA24): Stolt-Nielsen kjemper en seig kamp for å unngå tiltale i USA for ulovlig prissamarbeid. Mandag kom et nytt tilbakeslag.

Den amerikanske høyesteretten har for andre gang avvist et forsøk fra Stolt-Nielsen på å få en midlertidig forføyning for å stanse justisdepartementets arbeid med tiltaler mot selskapet, ifølge en pressemelding fra Stolt-Nielsen mandag ettermiddag norsk tid.

Selv om Stolt-Nielsen har forsøkt å hindre tiltaler, har representanter for selskapet tidligere sagt at de forventer tiltaler i løpet av få uker, og at man da vil forsvare seg mot disse.

Bakgrunnen for saken er at Stolt-Nielsen har innrømmet prissamarbeid med tre andre kjemikalierederier: Odfjell, JO Tankers og Tokyo Marine. Disse selskapene har fått store bøter og sjefer har sonet fengselsstraffer.

Stolt-Nielsen fikk opprinnelig amnesti for å ha bidratt til å oppklare saken. Imidlertid har det amerikanske justisdepartementet trukket amnestiet tilbake fordi det hevdes at Stolt-Nielsen har gitt feilaktige opplysninger, og blant annet fortsatte prissamarbeidet lenger enn først opplyst.

Stolt-Nielsen bestrider grunnlaget for å trekke amnestiet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere