RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LITT EKSTRA: Statsminister Erna Solberg (H) mener det regjeringen nå foreslår gir en ekstra håndsrekning til mange  pensjonister som de siste årene har hatt en spesielt svak inntektsutvikling.
LITT EKSTRA: Statsminister Erna Solberg (H) mener det regjeringen nå foreslår gir en ekstra håndsrekning til mange  pensjonister som de siste årene har hatt en spesielt svak inntektsutvikling. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Revidert: Vil gi pensjonister skattelette

Mange pensjonister får en skattelette på 1000 kroner i året i Revidert nasjonalbudsjett.
Sist oppdatert:

Pensjonistene skal få sitt å juble over i Revidert nasjonalbudsjett som legges fram torsdag klokka 11.

Regjeringen foreslår 840 millioner kroner i nye skattelettelser til pensjonistene. Dette skjer ved at minstefradraget løftes med 2 prosentpoeng til 31 prosent. Dette ble kjent for en uke siden.

Les også: Mer Nav-penger til unge

- Det regjeringen nå foreslår, gir en ekstra håndsrekning fordi mange pensjonister de siste årene har hatt en spesielt svak inntektsutvikling, uttalte statsminister Erna Solberg (H) da hun kom med budsjettlekkasjen.

Finansminister Siv Jensen (Frp) presenterer Revidert nasjonalbudsjett klokka 11 torsdag. Nederst i saken kan du følge NTBs direkterapportering.

Det er systemet med årlig underregulering av pensjonene på 0,75 prosent som har ført til denne utviklingen. Denne underreguleringen er i realiteten et fratrekk fra gjennomsnittlig lønnsvekst og gjør at pensjonistene, sammenlignet med lønnstakere, sakker akterut i år med lav lønnsvekst.

Endringen betyr at maksimalt minstefradrag økes med 6.200 kroner til 81.200 kroner. Ifølge Solberg vil det gi «vanlige pensjonister», som hun kaller det, en skattelettelse på mer enn 1.000 kroner i året.

(©NTB)

Nett på sak: Du må betale for å få skattelette

Har du sett denne videoen?

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere