RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Rocksource inn i Mexicogolfen

Sikres tilgang til åtte blokker.

Rocksource trapper opp virksomheten og går inn i Mexicogulfen.

Det skjer ved at datterselskapet Rocksource Gulf of Mexico Corporation (RGOM) gjennom en farm-in avtale får tilgang til andeler i åtte blokker, hvorav flere med positive EM-prospekter.

Selskapet skriver at avtalen muliggjør en akselerering av selskapets boreprogram som kan bidra til produksjonsvekst og økt verdiskaping på kort til mellomlang sikt.

- Gjennom denne avtalen får vi tilgang til en rekke prospekter og flere potensielle letebrønner på kort sikt. Prospektene har høy funnsannsynlighet og eventuelle funn kan i mange tilfeller settes raskt i produksjon. I tillegg er skattebetingelsene i Mexicogulfen svært gode. Porteføljen vi nå har fått tilgang til gir oss et godt fotfeste i et av verdens viktigste leteområder, og bidrar til å øke vekstpotensialet i selskapet, sier Trygve Pedersen, administrerende direktør i Rocksource ASA.

Som en følge av avtalen øker Rocksource sine risikojusterte ressurser i leteporteføljen med 30 millioner fat oljeekvivalenter. Selskapet forventer å delta i sin første letebrønn i Mexicogulfen i 2009, med mulig oppfølgingspotensial i 2010.

RGOM får gjennom avtalen 10-30 prosent eierandel i blokkene mot et samlet vederlag på cirka 2 millioner dollar. I tillegg vil Rocksource evaluere de innsamlede CSEM-dataene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere