RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ruskevær i Asia

Ukesavslutningen i Asia ble ikke det investorene håpet på.

Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia-Pacific faller 0,1 prosent til 112,37 poeng, og den første uken i september ser ut til å ende ned drøyen èn prosent. Dermed har indeksen falt tre av de siste fem ukene.

På Tokyo-børsen svingte det skikkelig gjennom hele dagen, men til slutt ble Nikkei-indeksen sendt i negativt territorium. Her Seven & I, verdens største operatør av storkiosker, nedgradert av Merril Lynch, noe som sendte flere av de forbrukerrelaterte selskapene i nedoverbakke.

- På den økonomiske fronten har vi sett at ting er i bedring, men det store spørsmålet er hvor mye av dette som er priset inn i aksjene. Vi trenger å se at selskapene hever sine inntjeningsestimater. Dersom dette ikke skjer vil det bety at aksjene er fullt ut verdsatt, sier en analytiker til Bloomberg News.

Gruveaksjene steg igjen kraftig etter oppgang i metallprisene, noe som sørget for en svakt positiv avslutning på børsene i Kina og Hongkong.

Følg verdens aksjemarkeder her

Nøkkeltall fredag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: - 0,75 %
Japans Nikkei 225: - 0,27 %
Hongkongs Hang Seng: + 0,53 %
Kinas CSI 300: + 0,73 %
Kinas Shangai Composite: + 0,46 %
Taiwans Taiex: + 0,68 %
Sør-Koreas Kospi: - 0,29 %
Singapores Strait Times Index: - 0,14 %

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere