RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Selger eiendommer tilbake

Sist oppdatert:
Northern Logistics Property selger eiendommer etter et drøyt års eierskap.

Eiendomskonsernet Northern Locistics Property ASA (NLP) selger nå tilbake porteføljen av eiendommer de kjøpte fra svenske Kungsleden i juli i fjor.

Totalt består porteføljen av fem eiendommer på til sammen 109.000 kvadratmeter. Eiendommene består av produksjons-, butikk-, kontor- og logistikkareal.

Utgangspunktet for transaksjonene er en markedsverdi på eiendommene på til sammen 525 millioner kroner, som ifølge NLP er på linje med eksterne verdivurderinger og bokført verdi.

- Salget blir gjennomført som et salg av fem aksjeselskap hvor utbetalt kjøpesum for aksjene blir justert for diverse balanseposter, herunder rentebærende gjeld og latent skatt, opplyser NLP i en pressemelding.

Overtagelsesdato er satt til 2. november 2009.

I forbindelse med kjøpet gav Kungsleden en selgerkreditt på 420 millioner svenske kroner, hvor utestående nå er rundt 386 millioner kroner. Lånet løper til 2011.

- Salget bidrar til å styrke NLP's finansielle posisjon samt at det rendyrker selskapets strategi. NLP vil etter dette salget konsentrere seg om utvikling av selskapets eksisterende eiendommer i Sverige, skriver NLP om salget.

- Salget frigjør betydelig likviditet, styrker vår fokus og våre muligheter for å forfølge vårt mål om videreutvikling av egne eiendommer. Det fjerner også behov for refinansiering av lånet i 2011. Videre gjør salget at vi fjerner usikkerhet knyttet til investeringsforpliktelser i enkelte av de solgte selskapene, sier adm. dir. Per Gunnar Rymer i en kommentar.

Det skal ifølge Rymer ikke være aktuelt med flere salg av eiendommer i Sverige.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere