RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økokrim har siktet Arne Smedal, (bildet) gründeren av Sevan Marine og Sevan Drilling.
Økokrim har siktet Arne Smedal, (bildet) gründeren av Sevan Marine og Sevan Drilling. Foto: Alexander Winger

Sevan Marine-gründer siktet i korrupsjonssak

Sist oppdatert:
Økokrim har siktet Arne Smedal, gründeren av Sevan Marine og Sevan Drilling. Selskapene etterforskes for korrupsjon knyttet til kontrakter inngått med Petrobras i Brasil.

Fredag opplyste Sevan Drilling i en børsmelding at selskapet var siktet i saken. Samme dag troppet Økokrim opp på kontoret til Smedal. Gründeren satt selv hele dagen i avhør på politihuset i Arendal, skriver Dagens Næringsliv.

Overfor avisen bekrefter Smedal at han er siktet i saken.

– Det er utferdiget en siktelse. Det ivaretar mine rettsvern, og samtidig gir det politiet anledning til å beslaglegge dokumentasjon og bevis, sier gründeren, som ikke føler at han har gjort noe galt:

– På ingen måte. Dette er tragisk, sier Smedal.

Ifølge Dagens Næringsliv skal Sevan Marine og Sevan Drilling til sammen ha betalt flere titalls millioner kroner i bestikkelser for å få milliardkontrakter for to rigger med Petrobras. Saken kan bli en av de største korrupsjonssakene i Norge noensinne.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere