RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Skal granske investeringer i Israel

Sist oppdatert:
Men Kristin Halvorsen vil beholde israelske statsobligasjoner.

- Det er ikke regjeringens politikk på det nåværende tidspunkt. Å beslutte å selge statsobligasjonene vil være å bevege seg langt ut i utenrikspolitikken. Det ville i realiteten innebære boikott, noe som er uaktuelt for denne regjeringen, sier Halvorsen til NTB om et eventuelt salg av israelske statsobligasjoner.

NA24 - din næringslivsavis

Oljefondet har invesstert over 204 millioner kroner i israelske statsobligasjoner, samt 286 millioner i obligasjoner i det statseide energiselskapet IEC.

Men oljefondet har også investert i israelske aksjer. Totalt har oljefondet investert over 1,5 milliarder kroner i israelske aksjer og obligasjoner, ifølge årsrapporten fra 2007.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Høylytte pressgrupper jobber nå for å påvirke regjeringen til å endre sin politikk og selge statsobligasjonene

Kristin Halvorsen ba senne uken Etikkrådet for oljefondet om å gjennomgå alle investeringer i selskaper som har virksomhet i israelske og palestinske områder.

- Situasjonen er svært tilspisset, med grove overgrep mot sivilbefolkningen. Vi må forsikre oss om at norske sparepenger ikke er inne i selskaper som medvirker til brudd på menneskerettighetene eller folkeretten, sa Halvorsen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere