NA24.no

Foto: Petter Nord (iBergen.no)

Skal kutte 150 millioner

Sist oppdatert:
TV 2-sjef Alf Hildrum skal kutte kostnader med 150 millioner i løpet av de neste tre årene.

Allerede for neste års budsjett arbeides det med å kutte kostnadene med 40 millioner kroner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Halv milliard på tre år
Hildrum sier til internavisen Trålposen at kostnadene har økt med en halv milliard kroner i TV 2 de siste tre årene. Han kaller det en ubalanse i TV 2-økonomien.

- Svak lønnsomhet vil redusere vår handlefrihet, minske vår evne til å håndtere konjunktursvingninger og gjøre oss mindre i stand til å gjennomføre strategiske grep slik som satsningen vi nå forbereder på TV 2 Nett, sier Hildrum til Trålposen.

Han mener det er viktig å begynne å bremse kostnadsveksten nå, slik at justeringen blir så myk som mulig.

Administrasjonen i TV 2 jobber nå med å ta ned kostnadsveksten fra første budsjettrunde i TV 2 og TV 2 Zebra med til sammen rundt 40 millioner kroner.

Kostnadene vokser mest
Hildrum sier at analysene de har foretatt av inntektsutviklingen i konsernet viser at underliggende kostnadsvekst i årene fremover er høyere enn den forventede inntektsutviklingen.

- Våre høyst foreløpige anslag viser at vi må justere kostnadsveksten med cirka 150 millioner i løpet av en treårsperiode, sier Hildrum.

Hildrum sier tiltakene for å redusere veksten i kostnadene i liten grad vil ramme sendeskjemaet.

- Ikke vesentlig, så langt jeg kan bedømme nå. Innenfor rammen skal vi også finansiere Fotball-EM, slik at de samlede utgifter til innhold øker. Og jeg har som hovedprioritet at vi skal finne ressurser nok til en omfattende satsning på TV 2 Nett. Så får andre områder vente, sier Hildrum til Trålposen.

Har du et medietips, ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere