RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
- Jeg følte med uglesett i barnehagen og de ansatte likte ikke meg, men det var gjensidig, forklarte mannen i retten. Illustrasjonsfoto.
- Jeg følte med uglesett i barnehagen og de ansatte likte ikke meg, men det var gjensidig, forklarte mannen i retten. Illustrasjonsfoto. Foto: Cpas De Dendermonde (CPAS de Dendermonde)

Skjelte ut barnehageansatte - fikk 12.000 i bot

Sist oppdatert:
Barnehageansatte må ikke finne seg i å bli skjelt ut med høy stemme eller bli kalt udugelig.

Det fastslår flertallet i Gulating lagmannsrett i saken mot en 28 år gammel mann fra Bergen, skriverBA.no.

Han ble først frikjent av tingretten, men lagmannsretten mener oppførselen hans var skremmende og hensynsløs.

28-åringen hadde en sønn i barnehagen i Bergens-området og var i konflikt med barnets mor i forbindelse med henting og samvær.

Følte seg uglesett
Ved to anledninger i februar og mars i fjor opptrådte han sint og høyrøstet.

En av de ansatte ble skjelt ut da hun leide på to barn. Ved en annen anledning kalte han styreren i barnehagen udugelig og ubrukelig i en telefonsamtale.

- Jeg følte med uglesett i barnehagen og de ansatte likte ikke meg, men det var gjensidig, forklarte mannen i retten.

En av de ansatte forklarte at hun ble redd og begynte å skjelve da hun ble skjelt ut.

28-åringen erkjente seg ikke skyldig. Han vedgikk at han hadde kalt styreren udugelig, men sier han ikke brukte høy stemme.

Fakta: STRAFFELOVEN § 390A

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd krenker en annens fred eller som medvirker hertil straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år.

* Offentlig påtale finner bare sted når det begjæres av fornærmede og finnes påkrevet av almene hensyn.

Flertallet i retten, de tre juridiske dommerne og to meddommere (pensjonister), mener han opptrådte skremmende og plagsomt

- Barnehageansatte må vernes mot krenkelser som dette. Ansatte og barna skal skjermes mot å bli trukket inn i konflikter, og barnehagen skal være et trygt og rolig sted, heter det i dommen.

- Må tåle å høre
To av meddommerne, en konsulent og en barne- og ungdomsarbeider, mener 28-åringen ikke gikk lenger enn det barnehageansatte må tåle å høre fra frustrerte foresatte.

«Tiltaltes adferd må også ses på bakgrunn av den vanskelige situasjon han var i på grunn av den tidligere samboeren nektet han samvær, og barnehagen skulle søkt å løse problemet ved å kalle ham inn til møter der atferden hans kunne tas opp», skriver mindretallet.

Han slipper å betale saksomkostninger fordi lagmannsretten mener han hadde grunn til å få saken prøvd for retten - og viser til at han ble frikjent i tingretten og at det var dissens i lagmannsretten.

Les flere saker hos Bergensavisen

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere