RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skrekktall fra arbeidsmarkedet

Sist oppdatert:
Sysselsettingen stuper i USA.

Sysselsettingen innen private sektor stuper i USA. I julemåneden desember forsvant 693.000 stillinger fra lønningslistene.

NA24 - din næringslivsavis

Tallene fra analysebyrået ADP viser et langt større fall i sysselsettingen enn økonomene hadde fryktet.

Ifølge Bloomberg News hadde økonomene ventet at ADP-rapporten ville vise en negativ sysselsettingsutvikling på 493.000.

ADP-rapporten blir benyttet som en indikasjon på den totale sysselsettingen i USA, og slippes onsdagen før den offisielle statistikken i forbindelse med arbeidsmarkedsrapporten. Den inneholder ikke informasjon om hvordan tilvekstsituasjonen er innen offentlig sektor.

Desemberrapporten fra ADP er den første etter en større omlegging i metodegrunnlaget for beregningene. Bakgrunnen for denne endringen i beregningsgrunnlaget skyldes at undersøkelsene til ADP har underestimert de månedlige tallene som blir lagt frem av arbeidsmyndighetene i USA. Blant annet viser en revidering på bakgrunn av omleggingen at sysselsettingen falt med 476.000 i november og ikke 250.000 som opprinnelig ble meldt i desember.

De offisielle tallene fra arbeidsdepartementet i USA viser at 533.000 stillinger forsvant fra lønningslistene i november når utviklingen innen det offentlige er medregnet.

Fredag er det duket for den ferske rapporten for desember fra offisielt hold. Ifølge Dow Jones Newswire forventer økonomene at sysselsettingen falt med 650.000 den siste måneden i 2008.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere