RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shanghais skyline.
Shanghais skyline. Foto: Mstyslav Chernov (Wikimedia)

Skuffende industritall fra Kina

- Gir vann på mølla for dem som hevder kinesisk økonomi står overfor kollaps.

Helgens industritall fra Kina skuffer i forhold til økonomenes forventninger, til tross for myndighetenes stimulansetiltak for å støtte den bremsende økonomien.

I august steg industriproduksjonen med 6,1 prosent fra august i fjor, mens det ifølge Bloomberg var ventet en vekst på 6,5 prosent.

I årets åtte første måneder steg faste investeringer med 10,9 prosent, mindre enn forventningene på 11,2 prosent.

I en morgenrapport mandag peker Handelsbanken på at «stimulansetiltakene ikke har hatt den ønskede virkning på realøkonomien, i alle fall ikke ennå».

- Både industriproduksjonen og faste investeringer skuffet, mens detaljomsetningen var lyspunktet med litt høyere vekst enn ventet, skriver seniorøkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken.

På årsbasis steg Kinas detaljomsetning med 10,8 prosent i august, mot ventet 10,5 prosent.

- Disse tallene gir vann på mølla for dem som hevder kinesisk økonomi står overfor kollaps. Dette mener vi er noe overdrevet. For tjenestesektoren vokser fortsatt; husholdningene har penger og bruker dem; og bilproduksjonen vokser friskt. Dette er tegn på at kinesisk økonomi er i ferd med å rebalanseres, mener Mork.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere