RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mikhail Metzel (AP)

Skuffet over millionerstatning

Odfjell fikk bare en brøkdel av hva de krevde.
Sist oppdatert:

Odfjell er ikke fornøyd selv om de vant frem med i voldgiftsak i Stockholm.

I saken mot det store russiske verftet Sevmash fikk Odfjell medhold i skyldspørsmålet, men fikk ikke den erstatningen de krevde. Det statlige russiske verftet skulle levere tolv skip til Odfjell. Skipene ble bestilt i 2004 og første skip skulle etter planen bli levert i september 2007, men på grunn av mislighold av leveringsdato kansellerte Odfjell kontraktene i februar 2008. Da hadde det gått 14 måneder uten at skipene var blitt levert.

I voldgiftdommen i Stockholm er Odfjell tilkjent 43,76 millioner dollar, men er langt fra fornøyd.

Odfjell skriver at de mens de vinner frem på hovedpunktet, der Sevmash blir funnet skyldig i overlagt mislighold, så er de likevel veldig skuffet over det tilkjente skadebeløpet. Rederiet mener beløpet er bare en brøkdel av verdien av vårt tap i forbindelse med kjøpet og bortfall av inntekter.

Sevmash må også bære 75 prosent av kostnadene i forbindelse med voldgiften.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere