RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- IKKE LURT: Arbeiderpartiets kompromiss om konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja begrenser handlingsrommet, mener statsminister Erna Solberg (H).
- IKKE LURT: Arbeiderpartiets kompromiss om konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja begrenser handlingsrommet, mener statsminister Erna Solberg (H). Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Solberg: - Aps Lofoten-kompromiss «ikke lurt»

Arbeiderpartiets kompromiss om konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja begrenser handlingsrommet, mener statsminister Erna Solberg (H).

– Å begynne med å unnta noen områder og bare konsekvensutrede en liten del synes jeg ikke er lurt, sier Solberg.

– Det betyr at handlingsrommet blir begrenset fremover for å finne gode kompromisser mellom alle de naturinteressene som eksisterer og olje- og gassinteressene, slår hun fast overfor NRK.

Les også: Hadia Tajik: - Det er rett og slett frekt

Solberg mener det ville vært smartere å gjøre en konsekvensutredning først, for så på basis av den å gjøre konkrete vurderinger av hvor konfliktene mellom vern og oljeaktivitet var for store til å åpne for oljeleting.

Les også: Full kollaps for Arbeiderpartiet i TV 2-måling

Aps programkomité la denne uken fram et kompromiss i spørsmålet om vern eller ikke vern av Lofoten, Vesterålen og Senja.

I forslaget gjøres et belte på 5 mil fra land og hele Vestfjorden til petroleumsfri sone, det åpnes for konsekvensutredning for havområdene sør for Lofoten, Nordland 6, mens beslutningen om å konsekvensutrede Nordland 7 og Troms 2 utsettes til neste stortingsperiode. (©NTB)

Les også: LO-topp positiv til Lofoten-vri fra Ap

Les også: Ap vil verne deler av Lofoten

Les også: Jensen til angrep på Støre i egen nyttårstale

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere