RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solid økonomisk vekst i Kina

Sist oppdatert:
Kina opplever en sterkere økonomisk vekst enn ventet, viser offisielle tall. Men eksperter frykter at økende statsgjeld vil kvele veksten i årene framover.

Tallene for annet kvartal viser en vekst på 6,9 prosent, hakket bedre enn det de fleste analysebyråer ventet seg. Kinas statistiske sentralbyrå sier at den positive utviklingen avspeiler økt vekst i varesektoren og innen handel generelt.

Veksten i annet kvartal er identisk med forrige tremånedersperiode. Ekspertene ventet enn en viss nedkjølingseffekt, men bildet viser at den økonomisk veksten vil ligge over det offisielle målet på 6,5 prosent i 2017, mener myndighetene.

Flere analytikere mener at veksten fra første halvår umulig kan holde seg. Økende statsgjeld, blant annet som følge av tunge investeringer i infrastruktur og eiendom, vil kvele veksten utover i året, mener analysebyrået Fitch Ratings.


Ikke gå glipp av disse populære videoene:

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere