RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernesmell for bankkjempe

Sist oppdatert:
Giganten selger ut etter massive tap.

USAs fjerde største investeringsbank Lehman Brothers fikk i tredje kvartal et nettoresultat på minus 3,9 milliarder eller minus 5,92 dollar per aksje. Det tilsvarer nærmere 22,3 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Nå tar Lehman betydelige grep i konsernet. Konsernet varsler at det planlegger blant annet å selge en stor andel av investeringsbankvirksomheten, men at det ikke har en avtale på plass ennå.

Konsernet varsler at det vil skille ut kommersiell eiendomsportefølje for mellom 25-30 milliarder dollar i et separat børsnotert selskap i løpet av første kvartal neste år.

I tredje kvartal har Lehman redusert porteføljen av eiendomsaktiva med 31 prosent til 17,2 milliarder dollar. Videre har konsernet inngått avtale med BlackRock om å selge konsernets eiendomsportefølje i Storbritannia for 4 milliarder dollar. Konsernets eksponering mot eiendom er forventet å bli redusert med 47 prosent til 13,2 milliarder dollar.

Konsernet har også redusert årets utbyttebetaling til 5 cents fra 68 cents.

- Dette er en ekstraordinær tid for vår industri og en av de tøffeste periodene i selskapets historie. De stategiske grepene vi har initiert i dag reflekterer vårt syn på å fundamentalt reposisjonere Lehman Brothers ved å redusere risikoen på balansen dramatisk og gjøre selskapet lønnsomt igjen, skriver konsernsjef Richard Fuld i rapporten.

Aksjen i Lehman Brothers falt 45 prosent på New York-børsen tirsdag. Derfor meldte konsernet i går kveld at det ville fremskynde fremleggelsen av tall for å få opp investortrygghten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere