RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Stolt-Nielsen eksponert i konkurs

Kjemikalietankbransjen merker på finanskrisen på kroppen, viktig aktør søker konkursbeskyttelse.

Den pågående finanskrisen begynner nå får alvor å lage krusninger i markedet til kjemikalietankrederiene. Det amerikanske kjemikalie-, raffineri- og tankbefraktningskonsernet LyondellBasell gikk onsdag den tunge veien til den amerikanske skifteretten og ba om konkursbeskyttelse under reglene i kapittel 11 i den amerikanske konkursloven.

NA24 - din næringslivsavis

En av kreditorene i boet er ifølge TradeWinds er Oslo-noterte Stolt-Nielsen SA, som sammen med Bergens-baserte Odfjell er ledende innen sjøverts frakt av kjemikalier.

LyondellBasell-gruppen har 25 milliarder dollar i gjeld som de nå håper å få reforhandlet mens selskapet er under konkursbeskyttelse. Stolt-Nielsen er i denne sammenhengen kun en liten aktør med et utestående på drøye 3 millioner dollar hos gruppen.

Konkursen er imidlertid også et klart signal på de problemene som kjemikaliebransjen har fått i forbindelse med finanskrisen, noe som også påvirker volumene som skal fraktes.

Konsernsjef Volker Trautz i LyondellBasell sier ifølge TradeWinds at gruppen har vært gjennom to kvartaler med en dramatisk svekkelse i etterspørselen etter konsernets produkter.

- Selv om vi venter at situasjonen vil være kortsiktig og forventer at kundene vil øke innkjøpene i 2009, tok vi beslutning om å søke chapter 11 for å gi selskapet nødvendig tid og ressurser for en korrekt restrukturering og posisjonering av virksomheten for lang sikt, sa Trautz i en kommentar.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere