NA24.no

Stolt over Røkke

Sist oppdatert:
Niels G. Stolt-Nielsen er stolt over hva Røkkes verft har fått til de siste årene.

- Jeg er generelt imponert over hva dere har fått til de siste årene innen skipsbygging, sa konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen og nikket anerkjennende til Kjell Inge Røkke som satt skolerett og tok imot skryt på en pressekonferanse torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag signerte Stolt-Nielsen og Røkkes Aker Yards en intensjonskontrakt på seks skip for levering i frem til 2010. Avtalen er verdt 2,3 milliarder og kan vokse mye mer.

Vurderte flere
Niels G. Stolt-Nielsen bestilte tidligere denne uken fire 44.000 tonn skip fra et verft i Korea til en verdi på 2,2 milliarder. Disse skal leveres i 2010 og 2011. Torsdag bestilte han seks nye skip av Kjell Inge Røkkes Aker Yards.

- Vi har vurdert mange internasjonale verft før valget falt på Aker Yards, sier han.

Konsernet, som omfatter et av verdens største kjemikalietankrederier, Stolt-Nielsen Transportation Group med skipsreder Jacob Stolt-Nielsen i spissen.

New York
Sistnevnte etablerte selskapet i New York i 1959 med kun ett skip. I 1971 etablerte han flere terminaler for å øke effektiviteten til skipene når de var i havn. Tankcontainere kom på begynnelsen av 80-tallet.

I dag er Stolt-Nielsen majoritetsaksjonær i selskapet som eier og driver en av verdens største kjemikalietankflåter med over 150 skip.

Selskapet har 4700 ansatte og 23 kontorer på verdensbasis, og flyttet hovedkontoret fra USA til Europa før saken om prissamarbeidet i USA, som har rast i pressen de siste tiden.

Hold kaffen klar
Det er 350 personer ved Aker Yards verftet i Florø som skal bygge de nye skipene til Stolt. Kapasiteten ned verftet er sprengt frem til 2010.

Denne intensjonsavtalen er på fire skip, og avtalen omfatter to skip til, til sammen seks skip i første omgang. Det blir hektisk for verftsarbeiderne i fire år, som feiret med kake da avtalen ble kjent.

- Dette er en viktig kontrakt for Florø. Vi er spesielt glade for avtalen med Stolt, siden de er en langsiktig aktør i markedet, sier Røkke.

Den lokale representanten fra Firda Posten spurte Kjell Inge Røkke om han nå hadde planlagt en tur til verftet.

- Jeg kommer til Florø til høsten, dere må holde kaffen klar, sa Røkke til stor jubel fra de fremøte pressefolkene på SAS Radisson på Holbergsplass i Oslo torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere