RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storfunn utenfor Brasil

Det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras har gjort to nye meget lovende funn av lettolje i Espirito Santo-bassenget nær Golfino-feltet.

De nye funnene vil ifølge Petrobras bety en dobling i reservene av lettolje i Espirito Santo-bassenget til totalt omkring 600 millioner fat oljeekvivalenter.

Det nye feltet som har blitt funnet omkring 12 kilometer nordøst for Golfinho-feltet, estimeres av Petrobras å innholde reserver på omkring 280 millioner fat. Foreløpige test data viser ifølge selskapet olje av primakvalitet.

Petrobras har boret ytterligere en avgrensningsbrønn nær Golfinho-feltet ventes å gi en reserveøkning for Golfinho på mellom 60 og 80 millioner fat. Golfinho-feltet er på sin side estimert å innholde 250 millioner fat før den siste brønnen ble boret.

Uttellingen for Petrobras i Espirito Santo-bassenget har vært meget god, og selskapet kan vise til funn av hydrokarboner i 15 av de 17 brønnene som hittil er boret i området. I tillegg til reservene av lettolje, skal det være store forekomster av tungolje i bassenget.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere