RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Straffegebyr for gammel mobil

Flere millioner mobilkunder står nå overfor et ekstra straffegebyr for å ha gammel mobiltelefon.

Cingular driver for tiden tre mobilnett, og selskapet skal legge ned et gammelt analogt nett samt TDMA-nettet i løpet av 2008, da dagens regelverk tillater dem å skru av analoge nett og kun satse digitalt.

Nå ønsker selskapet å presse kundene som operer i dette nettet, som typisk er de som ikke har skiftet mobil på mange år, over på GSM-nettet ved å ilegge dem et tilleggsgebyr på fem dollar i måneden, melder Amobil.

Ifølge I4U kommer Cingular på å dra inn 23,5 millioner dollar ekstra hver måned på dette tilleggsgebyret, noe som betyr at gebyret rammer rundt 4,7 millioner kunder i selskapet.

I4U omtaler dette som en slags beskatning av de fattige som i utgangspunktet ikke har råd til å kjøpe ny mobiltelefon, og regner nå med at det vil komme søksmål fra kundene.

Noe lignende er ikke sannsynlig i Norge. De analoge mobilnettene er tatt ned for lengst, og alle bruker nå GSM eller 3G her i landet.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere