RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streikefare i offshore

Sist oppdatert:
Det er brudd i forhandlingene i offshoreindustrien. Dette kan få ringvirkninger i det norske oljemiljøet.

Arbeidstakerorganisasjonen NOPEF brøt mandag ettermiddag forhandlingene med arbeidstakerne i OLF for Oljeservicebedriftene.

Oppgjøret går til megling, men tidspunktet er ikke fastlagt. Tidspunktet vil bli satt opp av riksmeklingsmannen og er avhengig av hvor mye han har å gjøre.

I en melding fra arbeidstakerorganisasjonen NOPEF heter det at OLF tilbød de ansatte i Oljeservicebedriftene under det halve av hva som ble gitt av OLF i oppgjøret for operatør, boring og forpleining og i oppgjøret med NR for ansatte på flyttbare offshoreinnrettninger og permanente plattformer.

OLF skriver imidlertid dette:

- Vi beklager at NOPEF ikke ville godta et tilbud som ville gi en lønnsøkning på 15.000 kroner per 1. juni 2006 og 10.000 kroner fra 1. juni 2007. Dette ville komme i tillegg til betydelige ansiennitetstillegg, som er gitt tidligere i år.

Forhandlet i tre dager

Bruddet kom etter tre dager med forhandlinger.

NOPEF har fremmet en rekke krav om endringer i avtalens bestemmelser, blant annet krav om innstramming av arbeidstidsordningene og innføring av nye bestemmelser, i tillegg til lønnskravene.

Omfatter 2.650 arbeidstakere

Oljeserviceavtalen omfatter om lag 2.650 arbeidstakere i en rekke leverandørbedrifter som er medlem i OLF. Selskapene leverer blant annet brønn- og undervannstjenester innen olje- og gassvirksomheten.

Blant selskapene som er omfattet av avtalen er Schlumberger Norge, Aker Kværner Well Services, Halliburton, Weatherford Norge, Oceaneering, Acergy Norway, Baker Hughes og en rekke andre selskaper knyttet til oljeservice-virksomheten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere