RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt fra papirprodusent

Sist oppdatert:
Det finske papirkonsernet M-Real fikk et negativt resultat i andre kvartal, men selskapet ser lysere på inneværende år.

Det finske papirkonsernet M-Real hadde en omsetning i årets andre kvartal på 1.378 millioner euro, opp fra 1.259 millioner euro i samme periode i fjor. Ifølge estimater hentet inn av SME Direkt hadde analytikerne ventet en omsetning på 1.385 millioner euro.

NA24 - din næringslivsavis

Driftresultat kom på minus 75 millioner euro, mot minus 72 millioner euro i andre kvartal 2005.

Papirkonsernets resultat før skatt endte på minus 111 millioner euro, mot et tap på 143 millioner euro i samme kvartal i fjor. Forventningene lå på minus 79,6 millioner euro.

Resultat før skatt og ekstraordinære poster ble på minus 57 millioner euro. I løpet av andre kvartal kostnadsførte konsernet et tap på 35 millioner euro etter salget av en fransk fabrikk.

Selskapet skriver i rapporten at de ser en bedret etterspørsel i tredje kvartal og en høyere pris på fint papir til bruk i magasiner.

Resultat før skatt ekskludert for engangsposter i tredje kvartal ventes bedre enn i andre kvartal, men resultatet for hele 2006 vil komme til å bli negativt skriver M-Real i rapporten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere