RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Svakt ned på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt fra åpning onsdag og slanket seg med 0,27 prosent til 692,13 poeng ved børsslutt. Det er første nedgang etter årsskiftet.

Mest omsatt onsdag var børslokomotivet Statoil, men med et kursfall på 2,1 prosent bidro aksjen ikke til å løfte børsen, snarere tvert imot.

Blant de øvrige store selskapene noterte Norsk Hydro seg for et fall på drøye 1 prosent, mens Orkla falt med 0,1 prosent. Telenor gikk i pluss med en økning på 1,9 og Yara steg med marginale 0,4 prosent.

Blant de øvrige selskapene på hovedindeksen med god aktivitet i aksjen steg Thin Film Electronics med 4,9 prosent.

Riggselskapene fikk kjørt seg hardt på Oslo Børs. Verst gikk det utover Seadrill, som falt med 5,5 prosent. Petroleum Geo-Services falt med 4,4 prosent.

Også de største europeiske børsene falt onsdag. CAC 40 i Paris med 0,3 prosent, DAX 30 i Frankfurt med 0,2 og FTSE 100 i London med 0,1 prosent.

Oljeprisene gikk svakt opp etter å falt det siste døgnet. Et fat nordsjøolje omsettes for 55,8 dollar og et fat amerikansk lettolje for 52,7 dollar. (©NTB)

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere