RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SAKSØKT: Synnøve Finden mener seg forskjellsbehandlet, og har saksøkt staten ved Landbruks- og matdepartementet.
SAKSØKT: Synnøve Finden mener seg forskjellsbehandlet, og har saksøkt staten ved Landbruks- og matdepartementet. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Synnøve Finden saksøker Listhaug

Sist oppdatert:
Nå havner Landbruks- og matministeren i en youghurt-smørje.

- Jeg hadde aldri trodd det skulle bli nødvendig å gå til rettssak mot staten med en Frp-statsråd i spissen, fordi hun bryter med Frps politikk og opprettholder ulovlig diskriminerende konkurranseregler, sier styremedlem Jan Bodd i Synnøve Finden til Dagens Næringsliv.

Synnøve Finden saksøker Staten ved Landbruks- og matdepartementet fordi Synnøve Finden ikke får den samme støtten til produksjon av youghurt som Q-Meieriene får.

Q-Meieriene får 50 øre per liter melk som blir brukt til youghurt-produksjon. Støtten skal kompensere for konkurransefordelen til Tine meierier. Synnøve Finden søkte også om å få denne støtten, men departementet svarte at støtten var en særordning for Q-Meieriene.

Landbruks- og matdepartementet bekrefter overfor DN at det har mottatt varsel om søksmål fra Synnøve Finden, og at departementet har fått frist til 24. april med å svare på varselet.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere