RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tap fra papirkjempe

Den finske papirprodusenten UPM-Kymmene leverte et tap for andre kvartal som varslet tidligere i juli. Tapet ble imidlertid større enn analytikerne fryktet.

UPM-Kymmene, den finske papirprodusenten, kan vise til en omsetning på 2,48 milliarder euro i andre kvartal, mot 2,25 milliarder euro i samme periode i fjor. Omsetningen kom inn i linje med forventningene.

NA24 - din næringslivsavis

Papirprodusenten gikk tidligere denne måneden ut og varslet at resultatet i andre kvartal ville være negativt på grunn av betydelige engangskostnader i kvartalet.

UPM-Kymmene har startet en omfattende omstrukturering i år. Selskapet meldte tidligere i år at det vil stenge tre produksjonsfabrikker og si opp 3.600 ansatte.

Nettoresultatet for perioden ble minus 103 millioner euro, mot et overskudd på 22 millioner euro i andre kvartal 2005. Det var ifølge Dow Jones Newswires ventet et netto tap på 62 millioner euro.

Driftsresultatet før avskrivninger, EBITDA, ble på 398 millioner euro, mot 233 millioner euro i samme periode i fjor.

Selskapet forventer at etterspørselen etter papir vil holde seg sterk ut året, og at kostnadsøkningene i forbindelse med papirgigantens omstillingsprosess ventes å være moderate i andre halvår.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere