RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar over etter Røkke

Sist oppdatert:
Får fem millioner for å ta over sjefsjobb etter rekefiskeren.

Hallvard Muri overtar som konsernsjef i Aker BioMarine etter Kjell Inge Røkke.

NA24 - din næringslivsavis

Kjell Inge Røkke har ledet bioteknologiselskapet i en periode fra august 2008 og blir sittende frem til Muri er på plass. Muri får en årslønn på 2 millioner kroner og får en engangs utbetaling på fem millioner kroner etter skatt som kompensasjon for rettigheter han må gi avkall på hos sin nåværende arbeidsgiver.

- Hallvard Muri har kvalitetene og energien som skal til for å løfte Aker BioMarine. Vi kjenner hverandre godt gjennom mer enn 10 års samarbeid i fiskeri og industri. Hallvard har tidligere dokumentert gode resultater for Aker og aksjonærene, sier Kjell Inge Røkke.

Muri har sittet som konsernsjef i Constructor Group som er et selskap som tidligere tilhørte Aker-sfæren. Aker solgte Aker Material Handling i september 2007 som ble innlemmet i Contructor Group. Han har lang fartstid i Aker-systemet og vært ansatt siden 1995. Hallvard Muri var blant annet finansdirektør i American Seafoods Company i USA og konserndirektør i Aker i perioden mellom 2002 og 2003).

- Vi er svært fornøyd med ansettelsen av Hallvard Muri. Det er hyggelig når dyktige ledere kommer tilbake til Aker, og er klare for å ta nye og utfordrende oppgaver, sier styreformann Leif-Arne Langøy i Aker BioMarine.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere