RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Tawke mot 50.000 fat

Produksjonen fra DNO's Tamke-felt har nådd 40.000 fat per dag.

Det opplyser naturressursminister for den autonome kurdiske regionen i Nord-Irak, Ashti Hawrami, til Reuters tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Hawrami, så ligger produksjonen fra det DNO International opererte Tawke-feltet for øyeblikket på 40.000 fat per dag, men det forventes at feltet nå maks kapasiteten på 50.000 fat per dag i løpet av uker.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Taq Taq-feltet som i likhet med Tawke-feltet fikk tilgang til eksportnettet 1- juni, skal ligge med en produksjon på mellom 30.000 og 40.000 fat per dag. Feltet sliter imidlertid med problemer i rørledningen som i perioder gir fall i utsendelse av olje på 10.000 fat per dag.

Ifølge den kurdiske ministeren skyldes problemene det staseide North Oil Comapny som har ansvaret for driften av eksportrørledningen som går fra Nord-Irak til den tyrkiske havnebyen Ceyhan.

Det var 1. juni i år at DNO og de andre utenlandske oljeselskapene med lisenser i den kurdiske selvstyre delen av Nord-Irak kunne juble. Da åpnet nemlig de sentrale myndighetene i Bagdad for å gi dem tilgang til eksportørledningen. De kurdiske selvstyremyndighetene og de snetral myndigheten har siden invasjonskrigen i 2003 kranglet om hvem som kontrollerer hva når det gjelder oljeutvinningen i den kurdiske regionen.

Fortsatt har ikke parlamentet i Bagdad klart å vedta en ny oljelov, noe som er til hinder for den videre utviklingen av landets enorme oljeressurser.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere