RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Telenors informasjonssjef i Bangkok, Tor Odland. Her avbildet i Bangkok juni 2014.
Telenors informasjonssjef i Bangkok, Tor Odland. Her avbildet i Bangkok juni 2014. Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)

Telenor avviser oppslag om fjerning av infosjef i Thailand

Sist oppdatert:
Thailandsk storavis meldte tirsdag at Tor Odland mister jobben som infosjef i Thailand og asiasjef Sigve Brekke risikerer sparken. Telenor avviser påstandene.

BANGKOK (Nettavisen NA24): Thailands største engelspråklig avis, Bangkok Post, skriver tirsdag ettermiddag thailandsk tid at Telenors asiasjef Sigve Brekke risikerer å miste jobben. Avisen navngir imidlertid ikke kilden til opplysningen.

Telenors mediesjef Glenn Mandelid sier til E24 at informasjonssjef Tor Odland i Bangkok fortsetter i jobben sin som før.

Det bekrefter også Telenor i en offisiell uttalelse Nettavisen NA24 mottok like etter klokken 08:

«Artikkelen i Bangkok Post er feil og kunne ha blitt imøtegått dersom avisen hadde kontaktet Telenor. Tor Odland er ansatt i Telenor Group og forblir i nåværende rolle. Rykter om noe annet er spekulasjoner og ikek baseert på fakta», heter det i uttallsen fra Telenors kommunikasjonsdirektør Pål Kvalheim.

Selskapet opplyser at de ikke har flere kommentarer til saken.

Årsaken bak bråket er Telenors uttalelse i forrige uke om at militærjuntaen krevde Facebook-blokade, noe som fikk juntaen til å rase.

Odland opplyste for en drøy uke siden at DTAC, der Telenor er største eier, 28. mai stengte Facebook-tilgangen i en time på ordre fra militærjuntaen i Thailand, som kaller seg selv Det nasjonale rådet for fred og orden (NCPO). Den uttalelsen likte juntaen svært dårlig.

– Upassende og respektløst, tordnet oberst Setthapong Malisuwan, som er nestleder i kringkastingsregulatoren i landet (NBTC).

NBTC har vært militært styrt siden kuppet i mai. Etter uttalelsene truet de med å granske det de antydet kan være uregelmessigheter i Telenors eierandeler i DTAC. Søndag beklaget Telenor uttalelsene overfor NBTC.

Les: Telenor beklaget overfor militærjuntaen.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere