RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
EU Eurosonen Eurolandene Euroområdet ECB ESB Euro
EU Eurosonen Eurolandene Euroområdet ECB ESB Euro Foto: DOMINIQUE FAGET (Scanpix)

Tilliten på vei opp i eurosonen

Sist oppdatert:
Både bedriftene og forbrukerne ser lysere på situasjonen.

Tilliten i eurosonen tok seg opp på tampen av 2009. Ferske tall fra Europa Kommisjonen viser at den økonomiske sentimentindikatoren ESI steg til 91,3 poeng i desember 2009 fra 88,8 poeng i november.

Ifølge Dow Jones Newswire var oppgangen langt bedre enn forventet, siden estimatene innhentet av nyhetsbyrået tilsa en oppgang til 90,3 poeng.

Det var en bred oppgang i tilliten. For produksjonsbedriftene steg tilliten til minus 16 poeng fra minus 19 poeng i november. Her ventet økonomene en opptur til minus 17 poeng.

Tilliten blant bedriftene innen tjenestesektoren og detaljhandelen steg heholdsvis til minus 3 poeng fra minus 4 poeng og minus 10 fra minus 11 i november.

Forbrukertilliten blant de 16 medlemslandene i eurosonen steg til minus 16 fra minus 17 og dette var på linje med forventningene. Målingene viser at bekymringene for å miste jobbene blir mindre.

Indikatoren som måler forretningsklimaet for produksjonssektoren steg til minus 1,22 i desember fra minus 1,53 i november.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere