RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Toyota må ha kriselån

Går mot første underskudd på 59 år.

Den japanske bilgiganten Toyota Motor forventer et nettotap på i siste kvartal. Det vil i så fall bli det første underskuddet på 59 år. Nå ber konsernet om kriselån fra myndighetene.

NA24 - din næringslivsavis

Konsernets finansenhet kan komme til å be om et lån på 200 milliarder yen, eller 2 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Nyhetsbyrået viser til den japanske kringkasteren NHK.

- Toyota Financial Services er i samtaler med statseide Japan Bank of International Cooperation, ifølge pressetalsmann Toshiaki Kawai.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Bilprodusenten forventer et tap på 350 milliarder yen etter at salget kollapset i USA, med en nedgang på 31 prosent i forrige kvartal.

- Toyota burde dra nytte av hva som helst de kan få gjennom denne krisen. Pengene strømmer ikke akkurat i kapitalmarkedene for tiden, sier Hitoshi Yamamoto ved Fortis Asset Managament i Japan til Bloomberg.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere