RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Tror på økt oljeetterspørsel

Sist oppdatert:
IEA hever estimatene for første gang på ti måneder.

Det internasjonale energibyrået IEA har hevet estimatene for den globale oljeetterspørselen for første gang på ti måneder.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken er tegn til at den økonomiske nedgangen er i ferd med å avta.

- Signal om at bunnen er nådd
Byrået har hevet estimatet for global oljeetterspørsel for inneværende år med 120.000 fat til 83,3 millioner fat per dag, drevet av forbruket i USA og Kina. IEA venter en nedgang i forhold til 2008 på 2,9 prosent, viser månedsrapporten som ble lagt frem torsdag. Nedgangen er den største som er registrert siden 1981, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

- Disse revisjonen indikerer ikke nødvendigvis begynnelsen på en global økonomisk bedring, og kan muligens kun være et signal om at bunnen i resesjonen er nådd. Dette er en ganske moderat oppjustering. De underliggende etterspørselsnivåene er fortsatt svake, skriver IEA i rapporten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Høyeste på 7 måneder
Oljeprisene har steget 61 prosent i år. Torsdag nådde prisene det høyeste nivået på 7 måneder etter en rapport om at Kinas nettoimport steg til den høyeste på 14 måneder i mai og at onsdagens offisielle oljelagerrapport i USA viste et overraskende trekk i lagrene.

Kontraktene på nordsjøolje med levering i juli blir torsdag ettermiddag omsatt for 71,15 dollar per fat på råvarebørsen i London. Det er en oppgang på 0,49 prosent fra gårsdagens sluttkurs. I USA passerte den amerikanske referanseoljen WTI til 72 dollar fatet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere