NA24.no

Vanvittig snuoperasjon på Tokyo-børsen

Sist oppdatert:
Nikkei-indeksen startet dagen med et fall på 0,7 prosent, men endte til slutt solid i pluss.

(NA24): Onsdag så ut til å bli like ille som tirsdag for investorene i Japan, men så mente markedsaktørene at børsen hadde sunket nok for denne gang.

Nikkei-indeksen steg til 16363,59 poeng, en oppgang på 1,5 prosent. Oppgangen er meget sterk med tanke på at indeksen var helt nede i 0,7 prosent i løpet av dagen.

Den brede Topix-indeksen la på seg 0,8 prosent, mens Topix Electric Appliances-indeksen, som viser utviklingen til 162 teknologiselskaper, steg 1,4 prosent. Dermed endte teknoindeksen på det høyeste nivået siden juni 2001.

- Det er mye sunn kapital på vei inn i teknologiaksjene. Det er mange kjøpere som står klare til å handle så fort det kommer en liten nedgang, sier forvalter Mitsushige Akino i Ichiyoshi Investment Management i Tokyo til Bloomberg News.

De øvrige asiatiske børsene trakk i alle retninger. I Taiwan, New Zealand, Australia, Hongkong og Indonesia opplevde man oppgang, mens børsene falt i sju av de øvrige ni landene som utgjør Morgan Stanleys 14 land store Asia-Pacific-indeks. Indeksen steg likevel med 0,4 prosent. Børsene i India og Pakistan var stengt på grunn av høytid.

Følg utviklingen på Oslo Børs fra klokken 09 her.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere