RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil avhøre Assad om attentat

Sist oppdatert:
FN-kommisjonen som gransker drapet på eks-statsminister Rafik Hariri (bildet), vil snakke med Syrias president Bashar al-Assad.

- Kommisjonen har sendt en henvendelse til Syrias president Assad og utenriksminister Farouq al-Shara, sier en talskvinne for granskningskommisjonen ifølge Reuters.

Bilbombe
Tidligere har en FN-rapport slått fast at Syria trolig var innblandet i attentatet mot Rafik Hariri i Beirut i fjor. Eks-statsministeren ble drept av en bombe som eksploderte da bilkolonnen hans passerte.

Mistankene om at Syria sto bak drapet ble styrket da den tidligere visepresidenten i Syria, Abdul Halim Khaddam, hevdet at president Bashar Assad truet Hariri flere ganger i måneden før drapet. Presidenten skal blant annet ha truet Hariri med at Syria ville «knuse alle som er mot oss».

Nekter
En FN-rapport slår fast at høytstående etterretningsoffiserer i Syria og Libanon var involvert i drapet på Hariri. Rapporten anklaget også den syriske regjeringen for å ikke ha samarbeidet med etterforskningskommisjonen.

Syria har benektet enhver innblanding i drapet, og har også avvist anklagene om samarbeidsproblemer med etterforskningskommisjonen. Hariri var skeptisk til Syrias sterke innflytelse i Libanon.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere