RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil øke med 6 milliarder

Den vaklende flykjempen British Airways ønsker å styrke likviditeten.

BA planlegger nå å utstede konvertible obligasjoner og skaffe seg lånefasiliteter tilsvarende 6,2 milliarder kroner, melder Finansavisen.

NA24 – din næringslivsavis

Flyselskapet uttalte tidligere denne uken at tiden ikke var riktig for å hente penger gjennom en aksjeemisjon, men at de søkte å styrke balansen på andre måter.

Fredag kom i så måte løsningen gjennom konvertible obligasjoner og økte lånefasiliteter.

-Etter diskusjoner med institusjonelle investorer tar vi nå grep for å styrke likviditeten vår, og styrker vår posisjon innen flyindustrien, sier administrerende direktør i BA, Willie Walsh, i en pressemelding.

Svært mange flyselskap sliter tungt for tiden, og mange kjemper nå en desperat kamp for å holde hodet over vannet.

-Dette går hånd i hånd med vår kostnads- og effektivitetsinitiativer som er designet for å skape de rette forholdene for en fortsatt langsiktig fortjeneste. Dette vil også underbygge vårt investeringsprogram, som skal hjelpe oss å befeste vår posisjon som en ledende spiller innen det globale premium luftfartssegmentet, uttaler Walsh ifølge FA.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere