RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Vollvik konkursbegjært - igjen

- Det har vist seg at konkursbegjæring er den eneste måten å få Idar Vollvik til å gjøre opp for seg, sier forretningsmannen Tom Altenborn.

OSLO (NTB): 13. august må Idar Vollvik møte i Bergen tingrett for å forsvare seg mot nok en konkursbegjæring.

Tom Altenborn, som driver en mindre eiendomsvirksomhet i Moss, mener Vollvik skylder ham 3,7 millioner kroner inkludert forsinkelsesrenter, skriver Finansavisen.

- Det har vist seg at konkursbegjæring er den eneste måten å få Idar Vollvik til å gjøre opp for seg. Derfor begjærer vi ham konkurs, sier Advokat Kristian Voie Danielsen, som bistår Altenborn, til Finansavisen.

Danielsen sier at motivasjonen for å gi Vollvik et lån i form av aksjekjøp, var å hjelpe Vollvik.

Idar Vollvik er begjært konkurs en rekke ganger, men har hver gang klart å komme til en ordning med kreditorene. Overfor Finansavisen bedyrer han at han skal betale kravet.

- Kravet er 100 prosent rett! Det står ikke på vilje, mer på evne. Jeg skal helt klart betale ned dette over tid, skriver Idar Vollvik i en epost til Finansavisen.

Tom Altenborn bisto Idar Vollvik da han var i pengeknipe i 2010 og skyldte First Securities over 100 millioner kroner. Altenborn skulle låne Vollvik 2,5 millioner kroner, men lånet ble gjort ved at Altenborn kjøpte Ludo-aksjer av Vollvik, med rett til å selge aksjene tilbake til Vollvik med et tillegg på 30 prosent innen utgangen av året.

29. desember 2011 varslet Altenborn at han ønsket å benytte salgsopsjonen og krevde 3,26 millioner kroner innbetalt til sin konto i løpet av en måned. Vollvik betalte heller ikke denne gangen. Kravet har med forsinkelsesrenter på 450.000 vokst til 3,7 millioner kroner. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere