RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tollvesenet

- Det er ikke beslag vi gjør til vanlig ...

Polsk varebil stoppet av tollerne med 990 kilo grønnsaker for mye.
Sist oppdatert:

Tollerne ved Junkerdal tollsted i Nordland sperret opp øynene da de åpnet den dørene på den polske varebilen søndag ettermiddag.

Den polske sjåføren hadde ikke mindre enn ett tonn grønnsaker - hovedasaklig bestående av gul løk - med seg i bilen på vei fra Polen til Norge, skriver Avisa Nordland.

- Det er ikke beslag vi gjør til vanlig, sier kontorsjef Einar Bødker på tollstedet til an.no.

Verdi
Ifølge ham var de to polske mennene på vei tilbake fra juleferie i hjemlandet.

De passerte på grønt ved tollstedet, før de ble stanset ved stopplys av tollerne.

I tillegg til massive mengder løk hadde de også litt gulrøtter og noe servise med seg.

- Verdien på løken er ikke så stor, trolig mellom 20 og 25.000 kroner, sier Bødker.

Bøtelagt
Men det var mengden som var alt for drøy:

- Som privatperson har du lov å innføre ti kilo grønnsaker. Så det var litt mer enn hva du har lov til, opplyser kontorsjefen.

Polakken bak rattet hadde heller ikke et såkalt sunnhetssertifikat for grønnsakene.

Allerede mandag var imidlertid smuglerforsøket avgjort.

- Han vedtok og betalte boten på 10.000 kroner, sier jourhavende politiadvokat Margrete Torseter i Salten politidistrikt til an.no.

Hun synes også beslaget var av den sjelden sorten:

- Det er ikke ofte man trenger ett tonn løk ...

Grønnsakene ble mandag destruert.

Les flere saker i Avisa Nordland

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere