RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Det er ingen homofile okser som får barn

Sist oppdatert:
Landbruksministeren tar Frps Christian Tybring-Gjedde i lære om blomsten og bien.

STORTINGET (Nettavisen): Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) bruker argumenter om reproduksjon når han slår tilbake mot Frp-politiker Christian Tybring Gjeddes oppsiktsvekkende uttalelse om at han ikke vil ha norsk biff.

Uttalelsen til Tybring Gjedde kom i spalten «Min uke» i Dagens Næringsliv i forrige uke.

- Biffen skal gjerne være importert og med bra kvalitet. Saftig og rød. Kjøper du norsk, risikerer du å få ku, sa Tybring-Gjedde.

- Må ha ku og okse for å få kalv
Uttalelsen får landbruksministeren til å slå humoristisk tilbake med argumenter om at man trenger både okser og kuer for å lage kalver.

Det er ingen homofile okser som får barn i Sør-Amerika

- Han bør reise til Sør-Amerika. For i Sør-Amerika trenger du også en ku og en okse for å få kalv, sier Vedum, før han ler høyt og lenge, og legger til:

- Det er ingen homofile okser som får barn i Sør-Amerika.

Han påpeker at både okser og kuer blir slaktet, og at biffene da blir brukt, også utenfor Norge.

- Han er ikke den største biffkjenneren
Vedum angriper også Frp-politikerens biffkunnskaper.

- Det tyder på at Tybring-Gjedde heller ikke er den største biffkjenneren. For den beste biffen får du nettopp av unge kviger, en ung ku, sier han, og fortsetter:

- Det høres historisk finere ut med okse, men rent faktisk hvis du er glad i mat, og du skulle velge den virkelig gode biffen, så velger du det fra en kvige, sier landbruksministeren.

Han er dermed helt på linje med sjefen for kokkelandslaget, Jostein Medhus ved Kulinarisk Akademi.

- Det er veldig mange parametre som gjør en biff god. Det er ikke kjønnet på dyret alene som garanterer deg bra kjøtt. Jeg har brukt kjøtt fra kviger, altså unge kuer, og det er kjempebra kjøtt, sa Medhus til Side 2 mandag.

Han sa også at at man ikke er garantert å få okse fra andre land.

- Har ofte fått dårlig ytrefilet
På Nettavisens Facebook-side har heller ikke reaksjonene latt vente på seg etter Tybring-Gjeddes uttalelse.

- Han kan tydeligvis ingenting om kjøtt. Ku er mye mørere enn okse, import eller ikke. La ham beholde den tørre oksebiffen sin, skriver Egil.

- Vet denne mannen hva han prater om, eller er det kun jåleri? Alle vet jo at kukjøtt er vesentlig rødere enn okse, skriver en annen.

Det er imidlertid mange som også er enig med Frp-politikeren.

- Forstår godt hva han mener. Det er synd, men har veldig ofte fått dårlig (seig) norsk ytrefilet, skriver Hans.

- Redd norsk kultur forsvinner
Tybring-Gjedde har vært i hardt vær den siste tiden, etter flere harde debatter om kultur og innvandring.

I «Min uke» gjentok han sitt standpunkt om at dagens innvandring ikke er kulturelt bærekraftig.

- Jeg er redd for at dagens norske kultur – feiring av tradisjoner og høytider, forsvinner. Og at vi segregeres mer og mer, at den nasjonale enhetsfølelsen, tilhørigheten og stoltheten over Norge forvitrer, sa Frp-politikeren.

Tidligere onsdag var det kylling som var tema for landbruksministeren, da han i Stortinget ble spurt om kyllingtomme butikkhyller.

- Det er ingen kyllingkrise, sa Vedum til Nettavisen etterpå.

Les saken: - Ingen kyllingkrise

LES FLERE SAKER:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere