RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Europa på vei inn i en miniresesjon

Sist oppdatert:
BNP-veksten i euro-området stagnerte i fjerde kvartal. Nå tror Morgan Stanley-analytiker på miniresesjon i Europa i første kvartal
Det er økonom Eric Chaney ved Morgan Stanleys London-kontor som skriver dette i et ukebrev.

Chaney tror på fall i BNP-veksten i første kvartal. For 2003 senker investeringsbanken prognosen til 1 prosent, fra tidligere 1,4 prosent. Morgan Stanley kaller svakheten ved begynnelsen av 2003 for en miniresesjon.

Nå venter Chaney at Den europeiske sentralbanken (ESB) kutter renten med ytterligere 50 punkter i løpet av første kvartal, melder FinansVision. Dette for å stimulere den europeiske økonomien.

"Når det globale oppsvinget startet kan svært lave lagernivåer og stor ventende etterspørsel etter både kapitalvarer og konsumentvarer drive et overraskende sterkt oppsving i Europa, skriver Morgan Stanley i ukebrevet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere