RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- FN-toppmøte om matvaresikkerhet kan være bortkastet

Roma (NTB-AFP): FNs toppmøtet om matvaresikkerhet, som åpner i Roma mandag, kan vise seg å være helt bortkastet, advarer Oxfam og ActionAid.

De to store hjelpeorganisasjonene mener rike land lukker øynene for dem som sulter i verden, og de har liten tror på at FNs tusenårsmål om å halvere tallet på dem som sulter innen 2015 vil bli nådd.

- Det kan være bortkastet å bruke tid og penger på dette tredagersmøtet, dersom ikke verdens ledere gjør noe for å redde det, heter det i en kunngjøring fra Oxfam og ActionAid.

Resolusjonsutkastet som foreligger i forkant av toppmøtet som FNs matvare- og jordbruksorganisasjon (FAO) arrangerer til uka, inneholder bare gjentakelser av gamle plattheter, mener de.

Italias president Silvio Berlusconi er den eneste statslederen fra et G8-land som har lovet å stille på FN-toppmøtet, som skal holdes i FAO-hovedkvarteret i Roma.

- De rike landene viser verken interesse eller forståelse for hvor viktig dette er, sier Oxfams talsmann Frederic Mousseau.

- Mindre enn én firedel av disse pengene er nye. FN sier selv at det trengs mellom 25 og 40 milliarder dollar årlig framover om man skal nå tusenårsmålet om å halvere sult innen 2015, sier Mousseau.

Diouf har oppfordret til en 24 timer lang «sultestreik» i forbindelse med FN-toppmøtet, som en gest til de én milliard menneskene som sulter i verden.

FAO-sjefen vil selv gjennomføre den symbolske fasten lørdag. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere